marți, 25 iulie 2017

Roata de tors lana

Roata de tors, vartelnita veche. Vand) Linie de dărăcit și tors lână complet. Fus de tors lana - taranesc vechi scluptat manual - unicat. Torcator veche roata de tors lana. Veche roata de tors lana ,obiect traditional.


Unsubscribe from Neacsu Marius? Stie mos Gligore cum se toarce. Acuma am invatat si noi un pic. Macar stim cum sta treaba cu. Tirolwool lana de oaie - Duration: 2:41.


De pe la începutul secolului al XX-lea a pătruns și în satele brănene o unealtă pentru tors , numită roata de tors , care, pusă în mișcare de o pedală acționată cu. Yeryoma, ai face mai bine să rămâi acasă, să-ți repari roțile de tors lâna. Acest roata de tors de minciuni maxime și adevăruri minime va continua. Referat Din mestesugurile poporului roman, furca de tors. Se folosea la fabricarea materialelor.


Vezi toate publicatiile lui Mariana Claudia . Dependenţa de prelucrarea lânii şi de păstorit, ca şi coexistenţa românilor cu saşii, au dus la. Primul obiect pe care şi l-a cumpărat a fost o roată de tors. WordReference Romanian-English Dictionary.


As a child I had a spinning wheel to make yarn from wool. Sculptură reprezentând partea superioară a corpului omenesc,. Rezultatele căutării pentru Vand roata veche din lemn pentru tors lana , vintage.


Un serviciu de căutare convenabil pentru . Industrială, când au fost introduse războiul de ţesut mecanic şi prima roată de tors. Dar abia puse roata pe mal, . Sighisoarei pentru a amenaja un spatiu cu aspect rustic. Păretarele acopereau pereţii din spatele laviţelor şi erau confecţionate din cânepă, bumbac şi lână. Pentru a toarce mai repede cânepa, femeile foloseau maşina de tors , operă. Aceste laţe, culese, dau lâna de cea mai bună calitate.


Lâna se toarce cu furca şi fusul. Cumpara Masina de tors lana Articole de bijuterie in Rupea România — de la S. Folosirea fusului la tors. Termenul „Fus” se poate referi la: (în tehnică) portiune a unui arbore, ax sau osie, care se reazemă și se rotește în lagăr și căruia îi . Breaza, poate fi văzută făcând demonstraţie la tors lână din . De exemplu, femeile puneau borangicul (matasea), canepa sau lana spalata,. Bengalului, din fire de bumbac, pe care le-a tors singur pe propria vartelnita. Câteva uscătoare pentru rufe, o șa, o roată de tors și o ladă veche cu . Primul aparat industrial de filat, utilizat la filarea lânii şi a firelor textile, a fost.


Pantaloni de lână din comuna Vama, ultima pereche existentă - foto: Adrian Caraba . Proprietara magazinului de lana Prick Your Finger din Bethnal Green,. Meșteșugul cusutului de mână al opincilor. Vă așteptăm de vineri până duminică, de Ziua Iei la Focșani Mall! Pisica- soseta de lana cu nasturi si snururi.


Vase din lut si ulcioare. Numele şi-l căpătase cioplind nevestelor linguri sau fuioare de tors lână – o . Obiecte de lemn: roti de tors lana , carute in miniatura ,scaunele . Auzi zvonul a doua zi, în timp ce te plimbi pe la marginea oraşului, purtând şiragul de granate sub cămaşa pătată din lână. Bănuiam că m-aș fi putut pune în primejdie cu un fus de tors , însă odată ce furca s-ar fi rupt, nu mi-ar mai fi rămas altceva decât o roată de lut. Am urmat-o spre vălătucii de lână abia dărăcită, iar ea mi-a întins un fus, apoi s-a întors la locul ei. Este dubletul lui roată , s. Semnificatia elementelor insumate:- furca de tors lana ne aminteste una din.


Din lut ars au fost confecţionate şi fusaiole pentru fusul de tors lână sau greutăţi . Aici, te gasesti dintr-o data printre obiecte traditionale secuiesti, roti din lemn de tors lana , butelci din lemn pentru palinca, mese lungi cu . In cea mai mare parte a tarii se toarce tinand furca intre genunchi, fixata in brau . Capra e îmbrăcată în cergă de lână albă, de oaie”, povestește învățătorul Gheorghe Astanei,. Miroslovești se făceau clăci de tors lână sau cânepă, tocmai pentru ca țesătoarele să fie pregătite. S-a nascut cu razboiul de tesut in casa.


La opt ani a pus mana pe fus, a tors lana si a cusut camasi din in. Isi aminteste ca se aseza pe paie in atelierul de lucru, .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare